Back to All Events

Sommerfragmenter

Taffelpikene legger ut på en sommerturné med utelukkende norsk og amerikansk musikk for treblåstrio. Fragments av Muczynski har fått status som standardrepertoar for besetningen fløyte, klarinett og fagott og er et meget populært stykke å spille. Det ble skrevet i 1958 og er det eldste stykket vi har på programmet. Vi har også nylig fått et nytt amerikansk verk for besetningen som er utgitt på noteforlaget Last Resort Music Publishing Inc., og som allerede nå er blitt til ett av våre favorittstykker. Begge disse verkene er meget energifulle musikkstykker. Som en kontrast til dette har vi stykket De blå minuttene av Aleksander Waaktaar der Waaktaar skildrer den blå timen - et meget nordisk begrep for den tiden på døgnet hvor skumringen setter inn. Brede Rørstad har skrevet et verk til oss som han selv sier dette om: "I en verden av kaos må vi omfavne det uforutsigbare. Plutselig er ikke virkeligheten slik vi trodde den var. Vi våkner opp til en ny dag som blir mer og mer ukjent og vi mister komforten av forutsigbarhet. Verden er…less obvious."

Earlier Event: April 22
Viser ved Ælva
Later Event: June 11
Sommerfragmenter

Taffelpikene AS       Org.nr: 916 468 016