Taffelpikene har i flere år spilt en rekke konserter for eldre. Vi har turnert for flere kommuner, både gjennom den kulturelle spaserstokken og lignende lokale tilbud. Tilbakemeldingene fra publikum har vært veldig gode, og vi trives med å spille slike konserter. Vi har ofte med oss både tangoer, klassisk musikk, ragtime og jazz på turné, og vet at publikummerne våre i dette segmentet har en allsidig musikksmak.

Fløyte, klarinett og fagott har hver sin unike klang og særegne karakter. Det spesielle med en treblåstrio er at kombinasjonen av disse instrumentene gir et variert, varmt og fargerikt lydbilde.

Vi har tidligere spilt konserter for Drammen, Fredrikstad, Sørum, Røyken, Tromsø og Oslo Kommune. Vi har også turnert i med slike konserter i Nordland.

Te for tre

En sprudlende konsert som tar publikum med inn i musikklivet på starten av 1900-tallet – jazzens og swingdansens storhetstid. Taffelpikene spiller kjente låter som Tea for Two, Summertime og Ain´t Misbehavin. Det er en konsert som vil få frem dansefoten hos de fleste! På denne tiden ble også mange komponister av klassisk kunstmusikk inspirert av de fengende rytmene og de friske harmoniseringene som populærmusikken brakte med seg. I løpet av konserten spilles utdrag fra Shostakovich sin Jazz Suite Nr. 2 og hans orkestrering av låta Tea for Two.

Jul med Taffelpikene

Taffelpikene inviterer på glødende julefest med dansende sukkerfeer, reinsdyr og tusen julelys! Fra Tsjaikovskijs Nøtteknekker-suite til amerikansk julejazz blir det en konsert som skaper god stemning. Vi akkompagnerer publikum i allsang av tradisjonelle juleklassikere som Deilig er jorden og Glade jul.

Og stuedøren lukkes opp:
Der står det, tendt fra rot til topp,
det glitrer og det brenner!
Det lukter lys, og harpikslukt,
og der er epler, allslags frukt
og snilde kakemenner!
(Arnulf Øverland)

Nordisk lyrikk

Konsert som viser frem noe av det beste av nordisk musikk og nordisk poesi. Musikk av de store nordiske komponistene Edvard Grieg (NO), Carl Nielsen (DK), Wilhelm Peterson-Berger (SE) og Jean Sibelius (FIN) blir presentert gjennom poesi av nordiske diktere. I tillegg blir publikum presentert for nordiske visesanger og den mer folkenære poesien som den sjangeren er kjent for.?

Lyden av Høst

Konsert som hedrer naturens flotte fargespill og duften av frisk høstluft. Mellom musikkstykkene leses det høstdikt av kjente diktere som Inger Hagerup og Jan Erik Vold.

Lyden av høst
Aldri er sinnet så åpent som slike høstklare dager,
når luften smaker både av blomster og kjølig jern,
og noe svever forbi deg, et minne du ikke husker,
en drøm, som bestandig er like udrømt og like fjern.
Inger Hagerup

Taffelpikene spiller blant annet musikk fra Grieg sine Lyriske stykker og utdrag fra Tsjaikovskys og Vivaldis Årstidene. Publikum får også høre vår versjon av jazzlåten Autumn Leaves og visen Spelldåsen av Alf Prøysen.

Portrett med instrumenter, ansikter.jpg

Taffelpikene AS       Org.nr: 916 468 016