Dan Viktor og Taffelpikene

Trubaduren Dan Viktor forteller historier om stort og smått. Historier om livet, komiske øyeblikk og viktige hendelser i samfunnet. Med kombinasjonen av freidige tekster og velklingende treblås, vil vi formidle en visetradisjon som er vital og i stadig utvikling. Vi presenterer konserter bestående av fengende rytmer, underfundige og morsomme tekster, og vakre melodier.  

Visetradisjonen har levd sterkt i alle de nordiske landene, men kanskje aller mest i Sverige. Dan Viktor og Taffelpikene spiller musikk, tekst og historier fra noen av de aller største svenske visemesterne; Dan Andersson, Nils Ferlin, Cornelis Vreeswijk, Carl Michael Bellman, Evert Taube och Dan Viktor. Den svenske trombonisten Petter Winroth (Nrk, Kringkastingsorkesteret) har laget nye arrangementer spesielt til denne besetningen. 

Dan Vik­tor er en av de mest aktive artistene i Sverige i sin sjanger. I løpet av sin karriere har han utgitt 9 soloalbum og medvirket på et stort antall andre plater. Som produsent ved det legendariske Nacksving Studios i Gøteborg har han arbeidet med utgivelser for en rekke andre svenske artister. 

Dan Viktor skrev i flere år “Nyhetsvisan” for Sveriges Radio. Han har også jobbet som både musiker og skuespiller ved ulike forestillinger, kabareer og revyer ved Teater Aftonstjärnan i Göteborg.

Dan Viktor har mottatt en rekke priser for sitt arbeid, blant annet Fred Åkerström-prisen, Ted Gärdestad-stipendet, Skap-stipendet, Stim-stipendet, Abf’s store litteraturpris og han ble i 2003 nominert til en Grammis. Senest i 2014 fikk han Manifest-prisen for “Årets album 2013” i kate­go­rien “Visa”.

Taffelpikene AS       Org.nr: 916 468 016